Det anonyme firma Clean Carpet i Holstebro leverer måtter for millioner til det meste af Norden – måtter er blevet en impulsvare og skal stå rigtigt i butikken
Holstebro rummede engang én af Danmarks største tæppefabrikker, og måtteindustrien trives stadig i byen. Virksomheden Clean Carpet leverer måtter i mange materialer og til mange formål til det meste af Norden og har et samarbejde med store producenter i navnlig Holland og andre dele af Europa.
Direktør og indehaver af firmaet Søren Kudsk Christiansen henter derimod ingen produkter i Kina, blandt andet for at mindske CO2-belastningen fra transport.
Søren Kudsk Christiansen glæder sig over, at der er faldet sne i starten af december. Han driver virksomheden Clean Carpet, der sælger mange slags måtter. Han ved, at når der kommer sne inden jul, så køber mange forbrugere nye smudsmåtter, inden de skal have gæster til jul. Salget er derfor også eksploderet i den første del af december i år.
Clean Carpet gemmer sig i industriområdet Sletten i Holstebro. Kun en undseeligt skilt på døren fortæller om, hvem der bor i den 1.804 kvadratmeter store hal. Ingen private kommer til virksomheden for at købe. Clean Carpet leverer til tæppehandlere, byggemarkeder, farvehandler og andre kunder, ikke bare i Danmark, men også i Norge, Sverige, Island, Færøerne og Grønland.
Søren Kudsk Christiansen fortæller, at måtter er blevet en impulsvare. Derfor er det vigtigt, at de står det rette sted i butikken. Så nupper forbrugerne lige for eksempel en smudsmåtte med.
Clean Carpet er ifølge indehaveren den største måttegrossist i Skandinavien og mener at være en af de danske virksomheder, som har det bredeste sortiment. Både i gummi, kokos og en række andre materialer. De bruges mange steder. Også skridsikre typer til eksempelvis plejehjem, ergomåtter til arbejdspladser med stående medarbejdere og særlige typer til algeglatte træterrasser.
Farver og udseende er afgørende for impulsvarer. Derfor bruger Clean Carpet kræfter på at udforme designs. Virksomheden køber selv en stor del af garnerne navnlig i Italien og har samarbejde med producenter i blandt andet Holland.
Den 37 år gamle virksomhed fremstillede de første mange år selv måtterne. Stifteren var Søren Kudsk Christiansens far, nu afdøde Ole Christiansen. Han havde tidligere været produktionsdirektør på den store tæppefabrik i Holstebro, der først hed Wonderland og senere skiftede navn til Scantuft. Clean Carpet begyndte fabrikationen i Skjern, hvor det var muligt at få EU-støtte, men flyttede i 2007 til Holstebro, hvor ejerfamilien boede – og stadig bor.
På et tidspunkt var det nødvendigt med en større investering i automatiserede maskiner, og så viste det sig mere bæredygtigt at gå i tæt samarbejde med store udenlandske producenter. Clean Carpets konkurrenter i dag er store tyske og hollandske grossister, men i stedet for at slås med dem, forhandler den vestjyske virksomhed i dag nogle af deres varer. En række danske firmaer henter i dag mange varer i Kina, men det afstår Søren Kudsk Christiansen fra, blandt andet for at undgå CO2-udledning fra transporten.
Clean Carpet har haft overskud i alle regnskaber, senest 1 million i 2022. 52-årige Søren Kudsk Christiansen får jævnligt tilbud fra kapitalselskaber, som vil købe firmaet, men det er ikke til salg for enhver pris. Driften er også hans hobby, og hans børn skal i givet fald først have tilbuddet om at overtage. De er i dag 16 og 18 år.
Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Direktør og indehaver Søren Kudsk Christiansen, tlf. 9735 3522, mobil 4038 4844, post@cleancarpet.dk
Clean Carpet
Historien om tæppefabrikken Wonderland/Scantuft i Holstebro, hvor Clean Carpets stifter var produktionsdirektør
Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Thomas Birch, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk